Vijverkalender januari

In deze wintermaand heeft de vijver niet veel aandacht nodig. Houd de vijver plaatselijk ijsvrij en het water rijk aan zuurstof met een beluchtingsset. Dit voorkomt vissterfte. Veeg de eventueel aanwezige sneeuw van het ijs zodat het daglicht de vijver bereikt.

De vissen in de winter

Als het water kouder is, worden de vissen trager. Ze houden zich in de diepste gedeelten van de vijver op en alle levensprocessen functioneren op een lager niveau. Je zou kunnen spreken van een winterslaap. De vissen worden dan graag met rust gelaten. Voorkom daarom werkzaamheden aan de vijver of in de nabije omgeving. Werken in de nabijheid van de vijver veroorzaakt trillingen en water is een goede geleider van geluid. Bevinden de vissen zich toch bovenin de vijver, wees dan alert, dit kan wijzen op een tekort aan zuurstof. Installeer dan bijvoorbeeld een luchtpomp of schakel de vijverpomp in. Wees in dit jaargetijde bij uw vissen extra alert op ziekteverschijnselen en grijp zo nodig snel.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid