Vijverkalender juni

Controleer de kwaliteit van het vijverwater met een testset. Als de waterwaarden bekend zijn, kunt u vijverproblemen oplossen of voorkomen.

Snoei leliebladeren en andere waterplanten. Gebruik hiervoor bij voorkeur speciaal gereedschap. Waterleliebladeren die boven het water uitsteken zijn gevoeliger voor de leliekever. De larven van deze kevers tasten de bladeren aan, met als gevolg bruine en snel afstervende bladeren.

Voor de meeste vissen in de vijver is het noodzakelijk om deze te beschermen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen verkrijgbaar. Jonge visjes kun je nu bijvoeren met fijngewreven visvoer. Ze groeien dan snel en na 10 tot 12 weken worden ze door de andere vissen niet meer gejaagd. Ziekteverschijnselen doen zich vooral voor bij de nieuwe vissen in de vijver.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid