Vijverkalender mei

Het zuurbindend vermogen van het water is belangrijk voor de groei van zuurstofplanten. Deze planten houden het vijverwater helder en algenvrij. Verhoog de carbonaathardheid van het vijverwater met KH Plus.

De ‘groeimaand’ mei is een ideale tijd om nieuwe planten te poten in je vijver. Ook kunnen de lelies nu nog worden gescheurd en de moerasplanten uitgedund. Plant de lelieknollen in een goede plantenmand gevuld met voedingsaarde. Voor een goede ontwikkeling van waterlelies is de structuur en de samenstelling van de voedingsaarde van grote betekenis

Zet eventueel nieuwe vissen uit en bescherm uw vissen tegen reigers. Zoals alle vogels hebben ook reigers nu jongen die gevoed moeten worden. Vooral in ondiepe vijvers waar vissen zich niet goed kunnen verschuilen, zijn reigers een bedreiging voor uw vissen. Observeer nieuw uitgezette vissen de eerste weken goed. Ziekteverschijnselen en vissterfte doen zich vooral bij nieuwe vissen voor.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid